2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbírságolták a skóciai függetlenséget támogató marosvásárhelyi flashmob résztvevőit

2014. szeptember 25. 08:01, utolsó frissítés: 08:01

A Maros megyei csendőrség ezer lejes bírságot szabott ki mindazoknak a személyeknek, akik szeptember 16-án flashmobon fejezték ki, hogy támogatják Skócia függetlenségét - közölte szerdán a Székelyhon portál.

A megmozdulás igazoltatott résztvevőinek az elmúlt napokban kézbesítették a bírságolási jegyzőkönyvet. A bírság indoklásában az áll, hogy be nem jelentett gyülekezést szerveztek Marosvásárhely főterén, és részt vettek a megmozduláson. Az érintettek kijelentették: nem fizetik ki a bírságot, és bíróságon keresnek jogorvoslatot.

A lapnak a megmozdulás napján Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője elmondta: nem spontán eseményről volt szó, hiszen azt napokkal korábban meghirdették, és a megmozdulás szervezői is azonosíthatók. A helyi rendőrség parancsnoka nyomatékosította: ha háromnál több személy vesz részt egy eseményen, az a törvény értelmében gyülekezésnek számít, és engedélyköteles.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezésére Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön is mintegy 25-30-an gyűltek össze kedd este, hogy flashmobbal fejezzék ki, támogatják Skócia függetlenedését. A tüntetők Skócia függetlenségét hirdető feliratokat tartottak, székely és skót zászlót lobogtattak. A csődületek negyed óra után feloszlottak. A marosvásárhelyi villámcsődületen legalább ugyanannyi rendőr és csendőr jelent meg, mint tüntető, és a megmozdulás valamennyi résztvevőjét igazoltatták. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS