2018. május 26. szombatFülöp, Evelin
19°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Demonstráció lesz Kolozsváron a Fidesz és Orbán Viktor politikája ellen

2014. szeptember 29. 16:02, utolsó frissítés: 2014. szeptember 30. 13:46

UPDATE 2: Kedden új Facebook-eseményt hoztak létre a demonstrációnak, amelyben új helyszín (Câmpeni/Kálvin utca 1. szám) és új időpont (10 óra) szerepel.

UPDATE: az esemény Facebook-oldala nem elérhető, az akció szervezői ideiglenesen törölték az oldalt. Értesüléseink szerint ma este ismét felkerül a Facebookra az esemény hirdetése.


Magánszemélyek demonstrációt szerveznek Kolozsváron “Orbán Viktor és kormánypártja, a Fidesz politikája ellen” október 3-án 11 órától a Kálvin/Câmpeni utca 1. szám előtt, a mentőállomással szemben, a Nagy/Horea úti református templom mögött.

A tüntetés célja felhívni a figyelmet “a Fidesz és Orbán Viktor önkényes és demokráciaellenes politikájára. Ma Magyarországon megbélyegzik a szegénységet, diszkriminálják a hajléktalanokat, megfélemlítik a Fidesszel kritikus civil szervezeteket.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn azt mondta az idén nyáron, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetek veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra. Mindeközben kulturális és civil szervezetek sora került kiszolgáltatott helyzetbe Magyarországon, a hatalom különböző eszközökkel gyakorol rájuk nyomást. Ez ellentétes az európai normákkal, a demokráciával” – áll a Demonstráció az erdélyi társadalmi egyensúlyért és Orbán Viktor politikája ellen mottójú Facebook-esemény oldalán közölt, kétnyelvű felhívásban.

A kezdeményezők szolidaritásukat fejezik ki a magyarországi civilekkel, és tiltakoznak a jogsértő tekintélyelvű politika ellen. “Erdély többnemzetiségű, multikulturális régió, amelynek az értékei a tolerancia, az együttműködés és a szolidaritás, ahol a nemzetállami, nacionalista és etnicista politika, amit Orbán Viktor is képvisel, nem segít, sőt kiindulópontja lehet a nézeteltéréseknek, és társadalmi szinten feszültségeket okoz” – írják a kezdeményezők. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS