2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu váratlanul aláírta Kelemen Hunor felmentését

2014. október 09. 16:24, utolsó frissítés: 16:43

Aláírta Traian Basescu államelnök Kelemen Hunor felmentését - nyilatkozta maga az államfő csütörtök délután. "Három hónapja várok egy helyettest. A kormány még azt a minimális gesztust sem tette meg, hogy kinevezzen egy ideiglenes minisztert a kormány tagjai közül. Sosem volt ennyi türelmem még egy kormánnyal sem. Jelen pillanatban nem létezik kulturális miniszter" - mondta.

Kelemen Hunor eredetileg augusztus elsejével kezdődően mondott le miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségéből annak folyományaként, hogy Románia az Európai Bizottság oldalán, gyakorlatilag az RMDSZ-szel szemben lépett be a Minority SafePack-perbe. Kelemen magánemberként volt az állampolgári kezdeményezés egyik kezdeményezője. Utódjaként Biró Rozáliát nevezték meg, akinek kinevezését az államfő elutasította, arra hivatkozva, hogy nem beszéli jól a román nyelvet.

Kelemen még augusztusban elmondta a Transindexnek, egyelőre ő maga marad a tárca élén, mert az államfő nem írta alá a tisztségből való felmentésére vonatkozó dekrétumot. Ezt utána továbbra sem tette meg, egészen a mai napig. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS