2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta lehet az ideiglenes kulturális miniszter?

2014. október 10. 08:42, utolsó frissítés: 08:43

Victor Ponta miniszterelnök veheti át ideiglenesen a kulturális minisztérium vezetését - nyilatkozták a Mediafaxnak hivatalos források. Kelemen Hunor, akinek felmentését az államfő csütörtökön írta alá, tegnap Korodi Attila környezetvédelmi minisztert javasolta ideiglenes kulturális miniszternek.

Ponta csütörtökön azt nyilatkozta, a tévéből tudta meg, hogy "nincs kulturális miniszter", és azt mondta, pénteken nevesíteni fog valakit a minisztérium élére, legyen az ideiglenes vagy végleges tárcavezető.

Kelemen csütörtökön a Transindexnek azt mondta, a kampányban nem fog az RMDSZ hivatalosan nevesíteni más személyt a kulturális minisztérium élére. "A választások után, amennyiben Ponta megnyeri a választást, úgyis új kormány lesz. Ha nem nyeri meg a választást, akkor is bizonyára születnek új döntések a kormány kapcsán, de a lényeg az, hogy a 45 nap az államelnöki választások második fordulója után jár le. Ha elfogadják a javaslatomat, hogy Korodi Attila vegye át a kulturális minisztérium vezetését, ő ezt a feladatot el tudja látni” – mondta. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS