2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb személyeket vettek őrizetbe a Microsoft-ügyben

2014. október 28. 13:25, utolsó frissítés: 13:41

Hétfőn éjjel vették őrizetbe Gabriel Sandu volt távközlési minisztert, Gheorghe Ştefant, Piatra Neamţ polgármesterét, valamint Dorin Cocoş és Nicolae Dumitru üzletembereket. Az éjjelüket a fővárosi rendőrségen töltő személyek további sorsáról a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék bírái ma döntenek.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Microsoft-ügyben folyó nyomozás miatt kérte az említett személyek ideiglenes letartóztatását.

Az ügyben kilenc volt minisztert vizsgálnak. Traian Băsescu államelnök október 3-án írta alá Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu és Daniel Funeriu volt miniszterek elleni bűnügyi eljárást lehetővé tevő dokumentumot. Őket kenőpénz elfogadásával vagy hivatali visszaéléssel vádolják.

Bűnügyi eljárás indult Valerian Vreme volt távközlési miniszter ellen is, amiután a képviselőház megvonta a képviselő mentelmi jogát. Ahhoz, hogy Dan Nica PSD-s europarlamenti képviselő és Ecaterina Andronescu, valamint Şerban Mihăilescu szenátorok ellen is eljárás indulhasson, az EP, valamint a szenátus kell megvonja a mentelmi jogukat. Andronescu újságírói kérdésre válaszolva fejtette ki, hogy szerinte ő nem bűnös, és éppen ezért nem fog lemondani Viorel Hrebenciuchoz hasonlóan a mandátumáról.

A Microsoft-dossziéban érintett volt minisztereket, egyéb tisztségviselőket és üzletembereket a DNA azzal vádolja, hogy hivatali visszaélést követtek el, megkárosították az államot, és több millió euró csúszópénzt fogadtak el. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS