2018. október 24. szerdaSalamon
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izsák Balázs szerint az SZNT hiteltelenítésén dolgozik az RMDSZ

2014. november 06. 13:16, utolsó frissítés: 13:16

Sajtótájékoztatón válaszolt Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke Biró Zsoltnak, a Magyar Polgári Párt elnökének kijelentésére, mely szerint csak 50 ezer személy támogatja az SZNT autonómia-tervezetét, hiszen ennyien voksoltak Szilágyi Zsoltra, az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjére. Izsák szerint Biró kijelentése "butaság".

A nézeteltérés az SZNT és az MPP elnöke között azért alakult ki, mert az SZNT korábban nehezményezte azt, hogy Biró az RMDSZ által készített autonómia-tervezetet támogatja. Biró azzal vágott vissza, hogy Izsák Balázs Szilágyi Zsoltot támogatja az államelnök-választási kampányban, noha meg kellett volna őriznie az SZNT pártok feletti jellegét.

Izsák úgy vélekedett, a tavalyi Székely Szabadság Napjával és a Székelyek Nagy Menetelésével az SZNT nagy tekintélyre tett szert, ezt próbálják meg lebontani, és most őt, az SZNT elnökét támadják, hogy hiteltelenítsék. Szerinte ezért született egy "alternatív" autonómia statútum is, mert az RMDSZ azt szeretné elérni, hogy a magyar közösség csak rá hallgasson, nem pedig az SZNT-re. (székelyhon.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS