2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Markó Attilát a Mikó-perben

2014. november 26. 15:19, utolsó frissítés: 16:21

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre módosította a ploiesti-i táblabíróság Markó Attila és Marosán Tamás büntetését, akiket első fokon három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek - olvasható a bíróság honlapján közzétett ítéletben. Az ítélet jogerős.

Az ítélet szerint a ploiesti-i bíróság részben helyt adott a vádlottak fellebbezésének, a felfüggesztett börtönbüntetést öt évnyi próbaidővel szabták ki. Eltörölték ugyanakkor az elsőfokú ítélet azon passzusát, amely szerint az Erdélyi Református Egyházkerülettől 1 137 856 lejt elkoboznak.

Az MTI idézi Georgiana Petrisort, a táblabíróság szóvivőjét is, aki elmondta, a másodfokú ítélet megerősítette az első fokú ítélet azon részét, amely szerint a református egyház elveszíti tulajdonjogát a Székely Mikó Kollégiumnak helyt adó ingatlan felett.

Markó Attilát eddig nem sikerült elérnünk, viszont néhány perce a Facebookon azt írta, "előttem semmi különbség nincs a felfüggesztett vagy a végrehajtandó büntetés között annak az érdemi kérdésnek a tükrében, hogy a Székely Mikó Kollégium a református egyház tulajdonát képezte, azt érvényes román jogszabályok szerint jogosan visszaszolgáltattuk, és amelyet ezzel a döntéssel visszaállamosítottak".

A timeline-unkon végigkövethetők a Mikó-per állomásai, a jobb- és baloldali nyilakkal lehet navigálni benne.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS