2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem Csíkban volt a leghidegebb az éjszaka

2014. december 31. 10:49, utolsó frissítés: 18:30

Bodzafordulón mérték az országban a legalacsonyabb hőmérsékletet keddről szerdára virradó éjszaka hajnalban, mínusz 31 Celsius-fok volt a Kovászna megyei településen. Ez egyben az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete is.

Csíkszeredában sem volt ennél sokkal enyhébb az idő, ott mínusz 26 Celsius-fokot mértek, míg Brassóban mínusz 24,7 Celsius-fok volt - írja a Mediafax hírügynökség. Maros megyében Marosvásárhelyen mérték a leghidegebbet, ott mínusz 17,7 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.A meteorológusok arra is figyelmeztetnek, hogy szilveszter éjszaka még hidegebbre lehet számítani, az elmúlt fél évszázad leghidegebb újév hajnala jöhet. Enyhe felmelegedésre pedig csak péntektől lehet számítani. A DIGI hírtelevíziónak nyilatkozó meteorológus szerint éjszaka sok helyen várható mínusz 25 fok alatti hőmérséklet.

A belügyminisztérium kedden arra figyelmeztette az utcán szilveszterezőket, hogy alaposan öltözzenek fel, és csak mértékkel fogyasszanak alkoholt. A szeszes italok ugyanis hamis hőérzetet keltenek, és kihűléshez vezethetnek - írták. (mediafax/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS