2018. április 24. keddGyörgy
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Buszokkal szállítják egy hónapon keresztül Kolozsváron a kultúrát

2015. január 14. 15:47, utolsó frissítés: 15:47

Emil Boc, Kolozsvár polgámestere kolozsvári sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ebban az időszakban, amíg Kolozsvár birtokolja az Európa Ifjúsági Főváros címet, minden hónap 15-én valamilyen különleges meglepetéssel fognak szolgálni a kolozsváriaknak.

Így holnaptól – január 15. a román kultúra napja, valamint Mihai Eminescu költő születésnapja - egy hónapig a kolozsvári közszállítási vállalat (CTP) buszjáratain kortárs és klasszikus alkotók román, magyar, német, francia és angol nyelvű üzeneteit lehet majd olvasni.

A projekt 50 autóbuszt érint, amelyek az egész város területét lefedik. Az idézeteket a kolozsvári Német Kulturális Központ, a British Council és a Romániai Írók Szövetségének kolozsvári fiókszervezete válogatta ki. Ezeket a magyar közösség és a kolozsvári Francia Intézet fordították le.

Emellett ezeken a buszokon önkéntesek is fognak utazni, akik a projektet népszerűsítő könyvjelzőket fognak osztogatni.

Újságírói kérdésre Răzvan Luca, az ötletgazda elmondta, hogy a buszokon kétnyelvű idézetek lesznek: az egyik idézet nyelve minden buszon a román lesz, a másik felirat nyelve pedig felváltva az ififőváros valamelyik másik hivatalos nyelve (magyar, angol, német, francia) lesz. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS