2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Ringier-é lett az Evenimentul Zilei?

2003. szeptember 30. 14:24, utolsó frissítés: 17:00

A Jurnalul National értesülései szerint az egyik legnagyobb példányszámú román napilap, az Evenimentul Zilei a Ringier svájci sajtótröszt tulajdonába került. Az Evenimentul Zilei-en belüli forrásokra hivatkozva a lap azt állította, Cornel Nistorescu vezérigazgató ma hivatalosan bejelentette lemondását, aminek oka az, hogy a tulajdonoscsere a vele való egyeztetések nélkül történt meg. Az egy hónappal korábbi tranzakciók eredményeként az Evenimentul Zilei a német Grüner&Jahr sajtótröszt tulajdonába került, amelyik addig öt éven át a részvények felét birtokolta.

Cornel Nistorescu a BBC-nek ma úgy nyilatkozott, hogy a tulajdonoscsere egyelőre nem történt meg, de a Grüner&Jahr értesítette őt arról, elképzelhető, hogy a jelenleg is folyó tárgyalások eredményeként a német tröszt által birtokolt valamennyi kelet-európai lap a Ringier-hez kerül. Nistorescu azonban leszögezte, az esetleges átvétel után sem változik a lap közléspolitikája, és szerződése értelmében továbbra is a lap igazgatója fog maradni.

Romániában jelenleg a svájci Ringier tulajdonában van a Libertatea bulvár napilap, a Capital gazdasági hetilap, a ProSport sportújság, valamint a Bravo, az Unica, a Lumea femeilor, a Tv Satelit és a Tv Mania magazinok.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS