2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mazăre "rakja bele" az oktatási törvénybe - a diákok feljelentették

2015. február 04. 15:30, utolsó frissítés: 15:33

Hivatali visszaélés miatt tett bűnvádi feljelentést Radu Mazăre konstancai polgármester ellen a Konstancai Diákszövetség. A diákok amiatt jelentették fel Mazăret, hogy az nem volt hajlandó 50 százalékos kedvezményt biztosítani a közszállítási eszközökön a tanulóknak.

A diákszövetség beadványa szerint a helyzet 15 éve tart, az okozott kár pedig összesen 50 millió euróra tehető. Emellett Konstanca az egyetlen város, ahol nem adják meg a törvény szerint járó kedvezményt a diákoknak.

A diákok szerint Mazăre polgármestersége elején elmondta, hogy nem ért egyet "az Audi A8-cal járó" tanulók támogatásával, azon érvek ellenére, hogy azok a diákok úgysem busszal járnak iskolába, tehát nem is fogják igénybe venni a közszállítást, emellett a megye diákjainak nagyon kis részét teszik ki.

A diákszövetség arról is beszámol, hogy az Audis megjegyzés egy 2013-as találkozón hangzott el, majd egy 2014 elején szervezett találkozáson Mazăre továbbra sem egyezett bele a kedvezmény megítélésébe, és azt mondta "rakja bele az oktatási törvénybe". Ekkor nyújtották be az első feljelentést, amely azonban nem jutott túl a megyei rendőrségen.

Mazăre a mostani feljelentésre úgy reagált, hogy azok a diákok kapnak kedvezményt, akik fűtéspótlékot is kapnak. (adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS