2019. július 16. keddValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó Attila ügyvédje: a képviselő Magyarországon van és Orbán védelmét élvezi

2015. február 10. 12:16, utolsó frissítés: 12:58

A Mikó-ügyben három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Markó Attila Orbán Viktor védelmét élvezi, mondta el a Digi 24-nek a képviselő ügyvédje, Eugen Iordăchescu.

Markó Attila esetében a parlament múlt év végén szavazta meg a DNA letartóztatási kérelmét. A képviselő ellen a Bica-ügyben is nyomoz a vádhatóság, hivatalbeli visszaélés gyanúja miatt.

Az ügyvéd elmondása szerint Markó Magyarországon, Budapesten tartózkodik és Orbán Viktor miniszterelnök védelmét élvezi. A magyar állam értékelése szerint a román állam megszegte a méltányos perhez és a magántulajdonhoz való jogot, ezért úgy döntött, hogy Markó Magyarország területén maradhat. Elmondása szerint a magyar állam szót emelt a Székely Mikó épülete visszaállamosítása ellen, az erre vonatkozó bírósági döntést pedig törvénytelennek minősítette.

Tavaly november 26-án Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős magyar miniszterelnök-helyettes megdöbbentőnek nevezte a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében kiszabott felfüggesztett börtönbüntetéseket és elfogadhatatlannak az egyházi intézmény újraállamosítását, amitől a román külügy ideges lett. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS