2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pászkány: Mazăre egymillió eurót kért építkezési engedélyek kibocsátásáért

2015. március 26. 13:04, utolsó frissítés: 13:05

Elismerte a DNA-nál Pászkány Árpád üzletember, hogy Radu Mazăre konstancai polgármester egymillió eurót kért azért, hogy kibocsássa egy bevásárlóközpont megépítéséhez szükséges engedélyeket. Pászkány vallomása szerint ez a pénz fiktív reklámszerződéseken keresztül jutott volna a polgármesterhez, amelyeket a Soti Cable Neptun SRL céggel kellett kötni.

Pászkány, aki a mall egyik befektetője lett volna, azt vallotta, megkeresték, hogy reklámszerződést kell kötni, amibe bele is egyezett, így az engedélyeket késlekedés nélkül megkapták. Kijelentette, hogy úgy gondolja, ha nem kötik meg a szerződést, a polgármesteri hivatal késlekedett volna ezek kibocsátásával.

A vallomás a legfőbb ügyészségnek azon indoklásában szerepel, amelyet március 18-án bocsátottak ki a DNA kérésének elutasításához. A DNA Mazăre előzetes letartóztatását kérte.

A dossziéban szerepel egy vicces beszélgetés-átirat is:

Arpad Paszkany: La cine, la cine te referi ca abordat direct?
George: Ăla, fasole (procurorul presupune că se face referire la inculpatul Mazăre Radu Ștefan)

Azaz Pászkány megkérdi, hogy kire gondol a beszélgetőpartnere, az meg azt válaszolja, hogy "az a paszuly", amiről az ügyészek feltételezik, hogy Mazărere utalt (borsó). (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS