2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félméteres hó van a Bucsinon, korlátozzák a forgalmat

2015. április 02. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

Forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök hajnalban a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő 13B jelzésű országúton a térségben tomboló hóvihar miatt – jelentette a Mediafax hírügynökség.

Az 1276 méter magas Bucsin-tetőn átvezető országúton egyelőre nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek. Adrian Panescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal kancelláriavezetője a hírügynökségnek elmondta, hogy a korlátozást az útkarbantartó kérésére vezették be. Így próbálják elkerülni annak a veszélyét, hogy a nehéz gépjárművek elakadjanak, és torlódást okozzanak a hegyi úton.

A Bucsin-tetőn az éjszaka folyamán mintegy félméteres hó hullott, és a viharos széllökések hótorlaszokat képeznek az úton. A Hargita megyei országutakon az éjszaka folyamán 50 tonna sót szórtak le az útkarbantartók. A Kárpátok hágóin ennek ellenére 1-2 centiméteres hóréteg borítja az utakat.

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint péntek délutánig az egész országban erős szélre, esőre, a hegyvidéken pedig havazásra kell számítani. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS