2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénteken kezdődik a sepsiszentgyörgyi főtér átépítése

2015. május 13. 15:02, utolsó frissítés: 15:07

Pénteken, május 15-én kezdődnek a Szabadság tér átépítési munkálatai, amelyek következtében kialakul Sepsiszentgyörgy főtere. A beruházás több lépésben zajlik, az első a képtár és a megyei önkormányzat előtti részt érinti, illetve az Erzsébet park egy részét.

A képtár előtt május 15-én, pénteken zárják le az utat, a járda egy hónapig még használható, utána az is felújításra kerül. Ezen a területen év végéig zajlanak a munkálatok.

Az Erzsébet parki sétányok felújítása miatt a 48-as emlékmű és az úgynevezett taxisor közötti területen július közepéig dolgoznak, amikortól újra a lakóké lesz teljességében a terület.


Még több látványterv

A színház előtti részen zajló munkálatok egy későbbi fázisban kezdődnek el.

A Kovászna Megyei Kormányhivatal és a Bazársor közötti részen jön létre a város új köztere, a főtér, amelyet részben zöldövezet borít majd, másrészt pedig szabadtéri rendezvények megszervezésére alkalmas összefüggő tér alakul itt ki. A színház és a Székely Mikó Kollégium közötti útszakaszt is magába foglalja a terv, amelyet szintén átadnak a gyalogos forgalomnak, de ez csak később készül el.

Az ötletpályázat nyertese, Zsigmond Pál építész javaslata alapján a Planshow Kft. által kidolgozott nyertes terv szerint az Erzsébet park kibővül a megyei önkormányzat irányába, ahol kialakítják az úgynevezett sárkánydombot, amely Szent György legyőzött ellenfelét jeleníti meg stilizált formában. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS