2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna: a Mátyás-szobor restaurátora holnap vizsgálja meg a műalkotást

2015. július 29. 15:14, utolsó frissítés: 15:14

"A" kategóriás műemlék megrongálása miatt ismeretlen tettes ellen tesz büntetőjogi feljelentést a rendőrségen a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a feljelentést most szövegezik, mondta el a Transindexnek Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere.

Ismeretlen tettes vagy tettesek rongálták meg a város főterén levő Mátyás-szobrot, amelynek a talapzatát valamilyen eddig beazonosítatlan festékanyaggal öntötték le."Kolozsi Tibor restaurátor jelenleg nincs a városban, holnap reggel érkezik vissza, és arra kért, hogy addig ne kezdjük el letakarítani az anyagot, mert nem tudni, hogy mennyire ivódott be a talapzat kövébe, és milyen hatóanyaggal lehet eltávolítani. Jelenleg a rendőrség kriminalisztikai szakértői a helyszínen vizsgálják, hogy például a festéket honnan dobták, illetve vizsgálják a térfigyelő kamerák által rögzítetteket is" - mondta el megkeresésünkre Horváth Anna.

Hozzátette, a bűntényt az elmúlt 18 órában követhették el ismeretlen tettesek, akiket, reméli, kézre kerítenek a hatóságok. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS