2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csónakon érkező bevándorlókat fogtak el a Duna-deltában

2015. augusztus 03. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

Ukrajna felől érkező határsértőket fogott el a határrendőrség és parti őrség hétfő hajnalban a Duna-deltában. A hatóságok egy értesülés alapján fésülték át a térséget, így fedeztek fel a Tulcea megyei Pardina közelében egy csónakot, amellyel hét ázsiai bevándorló és ukrán vezetőjük próbált bejutni az országba az éj leple alatt.

A határrendőrség megállapította, hogy a 20 és 30 év közötti ázsiai férfiak közül öten Srí Lankából valók, ketten pedig afgán állampolgárok. Azt állították, hogy a schengeni övezetbe szerettek volna eljutni. A határfolyamon való átkelésben egy ötven év körüli ukrán állampolgárságú férfi segítette őket.

Romániába tavaly 1500 menedékkérelmet nyújtottak be. Az idei első fél évben 12 százalékkal, 744-re emelkedett a menedékkérelmek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Victor Ponta kormányfő néhány hónapja azt állította: érzékelhetően növekszik azon menekültek száma, akik új útvonalakon, a Boszporuszon keresztül, a Fekete-tengeren próbálnak eljutni az Európai Unióba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS