2018. április 24. keddGyörgy
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

RMDSZ-es önkormányzati képviselőkkel találkozott Schiffer András

2015. augusztus 23. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

RMDSZ-es önkormányzati képviselőkkel találkozott Schiffer András Kolozsváron: az LMP társelnöke kolozsvári látogatása során Horváth Annával, Kolozsvár alpolgármesterével, Csoma Botonddal, a Kolozs Megyei RMDSZ elnökével és Geréd Imrével, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnökével tartott rövid megbeszélést szombaton délelőtt. A 6. Kolozsvári Magyar Napokra érkezett magyarországi politikus elsősorban a kolozsvári magyar közösség aktuális problémáiról tájékozódott, ugyanakkor a beszélgetésen az erdélyi magyarság jelenlegi helyzetét érintő kérdések is szóba kerültek.

„A kolozsvári, akárcsak az erdélyi magyar közösségnek minden kulcsfontosságú pillanatban és kérdésben fel kell mutatnia erejét, megkerülhetetlen mivoltát ahhoz, hogy a kisebbségi jogok, nyelvhasználat terén továbbhaladhassunk a kijelölt úton. Vargabetűk, gondok még adódnak Kolozsváron is, de azért dolgozunk, hogy olyan hidakat építsünk, amelyek által megerősödik a bizalom a választott magyar képviselők és közösségünk között, illetve amelyek megteremtik a kölcsönös tiszteleten alapuló, nyílt, őszinte párbeszéd lehetőségét a többségi román társadalommal” – hangsúlyozta Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere.

Az LMP politikusa az RMDSZ ifjúsági-, valamint helyi civil szervezetek képviselőivel is találkozik kolozsvári látogatása során. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS