2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Díjat alapít az RMDSZ a nyelvművelő munka elismerésére

2015. november 13. 13:18, utolsó frissítés: 13:47

A nyelvművelő munka elismerésére alapít díjat a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A jutalmat 2016-tól évente ítélik majd oda és nyújtják át november 13-án, a Magyar Nyelv Napján megszervezett ünnepségen "olyan romániai magyar személyiségnek, akinek a kultúra területén kifejtett tevékenysége elévülhetetlen értéket jelent a nyelvművelés szempontjából is" - közölte az RMDSZ.

A díjat odaítélő bizottságba neves szakembereket kérnek fel, akik javaslatot tehetnek az anyagi jutalommal is járó elismerés várományosára.

„Ezzel a díjjal azok munkáját szeretnénk méltányolni és egyben népszerűsíteni is, akik anyanyelvünk művelésében kiemelkedők, akik a nyelvet folyamatosan újrateremtik és ezzel az alkotómunkával egy egész közösség is azonosulni tud. A romániai magyar kultúrának sok olyan személyisége van, aki méltán nevezhető Dsida Jenő vagy Kacsó Sándor szellemi utódjának. Őket, alkotómunkájukat szeretnénk évente megünnepelni a Magyar Nyelv Napján” – mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök a nyelvművelő díjról. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS