2019. február 16. szombatJulianna, Lilla
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bokor: a bukaresti média úgy manipulál, hogy közben megbélyegeznek egy egész közösséget

2015. december 05. 15:55, utolsó frissítés: 16:02

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere Facebook-bejegyzést tett közzé a kedden 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett Beke István ügyével kapcsolatban.

Kézdivásárhely polgármestere szerint azzal, hogy Beke Istvánt terroristának kiáltotta ki a központi román média, nem csak demonizálta a céhes város nevét és az ott lakókat, hanem egyre feszültebb hangulatot is keltett a településen. "Nem ez lenne az első eset, hiszen a székely jelképek használatáért vívott harcunkban hasonló tapasztalatot szereztünk, úgy tűnik, hogy a román-magyar megbékéléshez nem vagyunk elegen, főleg a román félről" - írja Bokor bejegyzésében.

Bokor szerint ami jelenleg Kézdivásárhely és Beke István kapcsán zajlik, az egy felnagyított probléma. Hozzáteszi: "a román sajtó egy része így próbálja az érdeklődést felkelteni, radikalizálni még a moderáltakat is".

"Felháborítónak tartom, hogy a bukaresti média úgy manipulál, hogy közben megbélyegeznek egy egész közösséget. Ez alkalommal is felszólítom a román sajtó azon részét, amely ezzel foglalkozik, hogy vessen véget a manipulációnak" - írja Bokor.

A polgármester szerint a bizonytalanságot tovább táplálja az a tény is, hogy eddig nagyon kevés bizonyíték jelent meg az üggyel kapcsolatban.

"A polgártársaim fel vannak háborodva ezért és azért is, mert egy kisvárosról van szó, ahol mindenki ismer mindenkit, és Beke Istvánról nem feltételezik azt, hogy amivel gyanúsítják, képes lett volna megszervezni és elkövetni" - írja Bokor.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS