2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meggyaláztak több Kovászna megyei helységnévtáblát a hétvégén

2015. december 15. 10:52, utolsó frissítés: 11:01

Több Kovászna megyei helységnévtáblát fújtak le a hétvégén a Háromszék tudósítása szerint, amely összehangolt akciót feltételez, illetve egy szemtanúra hivatkozva azt is, hogy az Új Jobboldal Párt (Noua Dreapta) tagjai lehettek az elkövetők.

Vasárnap a Bikfalva uzoni kijáratánál álló falutáblán fekete festékkel húzták át a Bikfalva feliratot, illetve lefestették a megyecímert és a magyarországi Alsótold testvértelepülés nevét is. A Háromszéknek Ráduly István uzoni polgármester elmondta, szóban és írásban is panaszt tett ismeretlen elkövetők ellen a rendőrségen.

Ugyancsak vasárnap fekete festékpermettel lefújták Kézdiszárazpatak Katrosa bejáratánál álló helységnévtábla magyar feliratát és az alatta lévő testvérközség, Piliscsaba táblát. A felső táblára azt is felfestették, hogy „muie Ungaria”. Kézdiszentléleken két helységtábla magyar feliratát is lefújták, az itt rongálókat egy szemtanú megzavarta és lefotózta a rendszámtáblájukat, valamint követte őket Kézdivásárhelyig, és jelentette az esetet. (3szek.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS