2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvalósíthatósági tanulmány már lesz a csíkcsicsói kisrepülőtér ügyében

2016. április 04. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

Sikerrel pályázott a Hargita Megyéért Egyesület a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél egy Hargita megyei kisrepülőtér megvalósíthatósági előtanulmányának elkészítésére.

A pályázat megnyerése után felhívást intéztek a megyében működő, illetve tervezett repülőterek tulajdonosaihoz annak érdekében, hogy eldöntsék, melyik lenne a megfelelő helyszín egy ilyen jellegű beruházás elvégzésére. A felhívásra a Csíkcsicsó-Rét részen található, jelenleg kis, füves repülőtérként működő területet javasolta Antal András tulajdonos a megvalósíthatósági előtanulmány helyszínének.

– Egy alaposan kidolgozott megvalósíthatósági tanulmány manapság minden fontosabb fejlesztéssel járó döntés elengedhetetlen tartozéka, éppen ezért célunk egy igényes munka elkészítése. Ugyanakkor felkérem a helyi cégeket, jelentkezzenek a tanulmány elkészítésére, hiszen ők azok, amelyek helyismeretük révén megfelelően ki tudják alakítani a majdani repülőtér arculatát – emelte ki a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

Borboly még 2014-ben vetette fel csíkszeredai repülőtér ötletét. A városhoz közeli Csíkcsicsóban jelenleg egy magánrepülőtér működik, a tervek szerint azt alakították volna át, úgy, hogy menetrend szerinti kisrepülő-járatokkal kössék össze Csíkszeredát a magyar és a román fővárossal egyaránt.
(közlemény, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS