2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mától lehet megtekinteni a Bethlen Gábor-szobrok makettjeit Marosvásárhelyen

2016. április 21. 16:04, utolsó frissítés: 16:04

Csütörtöktől lehet megtekinteni a Bethlen Gábor szoborpályázatra készült alkotások makettjeit Marosvásárhelyen - jelentette be Soós Zoltán polgármesterjelölt. Naponta reggel 9-től este 7-ig várják az érdeklődőket a Teleki-Köpeczi házban.

„A jeligés pályázatra nyolc pályamű érkezett, április 27-ig a közönség szavazhat Facebookon, illetve április 27-én egy szakmai zsűri is fogja véleményezni ezeket a pályaműveket. Egyharmadát az értékelésnek a Facebookos szavazás fogja kitenni, kétharmad arányban számít a szakmai zsűri véleménye” - idézi Soóst az Erdély FM.

A győztes pályaművet április 29-én este 7 órától mutatják be a Kultúrpalotában azon az ünnepségen, amelyen arról emlékeznek meg, hogy Bethlen Gábor 400 éve adományozta Marosvásárhelynek a szabad királyi város címet.

A Bethlen Gábor-szobrot a főtér alsó részében szeretnék felállítani. Az RMDSZ már beterjesztett erre vonatkozóan egy tanácshatározatot, ám ezt még alá kell írnia a város főépítészének és ezt követően kerülhet a marosvásárhelyi tanács elé. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS