2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egészségügyi miniszter szerint egy őt lejárató kampány a fertőtlenítőszer-botrány

2016. május 05. 09:57, utolsó frissítés: 09:57

Patriciu Achimaş Cadariu egészségügyi miniszter szerint egy őt lejárató médiakampány a hígitott fertőtlenítőszerek ügye.

Az egészségügyi miniszter szerda este a Digi24 hírtelevíziónak adott interjúban fejtette ki az álláspontját, miszerint nem tudja, hogy kit haragíthatott meg ennyire, mert ahogy a sajtó tálalja a botránnyal kapcsolatos ügyet, az csakis arra vall, hogy valakinek az útjában áll, s habár nincsen üldözési mániája, ennek ellenére furcsának találja az utóbbi napok eseményeit.

Cadariu elmondta, hogy az egészségügyi minisztérium által elrendelt vizsgálat eredménye szerint a kórházi fertőtlenítőszerekből vett több mint 3500 minta közül kevesebb mint 5 százalék bizonyult nem elegenedő hatásfokúnak.

A miniszter ugyanakkor elismerte, hogy a kolozsvári onkológiai intézet esetében is alacsony hatásfokú volt a megvizsgált minta. A sajtóban a tegnap jelent meg a hír, hogy a kolozsvári onkológiai intézet 2012 és 2015 között nyolc szerződést is kötött a Hexi Pharma kórházi fertőtlenítőszereket forgalmazó céggel, az intézet menedzsere akkor éppen a jelenlegi egészségügyi miniszter, Patriciu Achimaş Cadariu volt.

Cadariu szerint a jelenlegi helyzetért az elmúlt 25 év nemtörődömsége, felszínessége és a törvények be nem tartása vezetett, amelyet hat hónap alatt nem lehet kijavítani. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS