2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Orvosok Szövetségének elnöke: "Nem érzem magam biztonságban"

2016. május 05. 12:52, utolsó frissítés: 12:52

„Személyesen nem érzem magam biztonságba és véleményem szerint a betegek sincsenek biztonságban.” – nyilatkozta Bogdan Tanase, a bukaresti onkológiai intézet sebésze, aki az Orvosok Szövetségének az elnöke.

Tanase azután nyilatkozott, hogy Patriciu Achimaş Cadariu egészségügyi miniszter a tegnapi nap folyamán azt mondta, hogy a minisztériumi vizsgálat eredménye szerint, amelyet a fertőtlenítőszer botrány miatt rendeltek el, a betegek biztonságban vannak.

„Képzeljék el, hogy egy repulőgépben vannak és valaki a gépen azt mondja, hogy bomba van. Az a normális, hogy a repülőgép leszáll a legközelebbi repulőtéren és megvizsgálják, hogy valóban van-e robbanószerkezet a gépen. Az egészségügyben jelezték, hogy bomba van, de a gép halad tovább.”

Tanase elmondta, hogy a minisztérium által elrendelt tesztek csak azt vizsgálták, hogy a felületeken vagy a személyzetnek a kezein vannak-e baktériumok, de nem vizsgálták vírusokra vagy gombákra. "Például nem volt megvizsgálva, hogy a hepatitisz C vírus jelen van-e a kórházi felületeken vagy a sebészeti eszközökön.” - mondta el a a bukaresti sebész az észrevételeit a fertőtlenítőszer botrányként elhíresült ügyben.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS