2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kifaggatnák a SRI-t a Hexi Pharma-tulajdonos halála ügyében

2016. május 23. 09:41, utolsó frissítés: 10:00

A SRI-t ellenőrző parlamenti bizottság összehívását kezdeményezi a bizottság alelnöke, Octavian Marius Popa, valamint Sebastian Ghiţă képviselő a Hexi Pharma tulajdonosa halálának ügyében.

Popa szerint az autóbalesetben valószínűleg elhunyt Dan Condrea halála kérdéseket vet fel, ki kell vizsgálni, hogy öngyilkosságról, esetleg gyilkosságról lehet-e szó, hogy miért nem tartóztatták le Condreát, illetve miért nem tartották 24 órás megfigyelés alatt. Azt sem zárta ki, hogy egy másik titkosszolgálat megfigyelte volna.

Sebastian Ghiţă képviselő is bejelentette, hogy kérni fogja a SRI megfigyelésének közzétételét, mivel úgy gondolta, lehetetlen, hogy ilyen ne létezzen egy olyan helyzetben, amikor "kórházi fertőzések több tízezer ember halálát okozták".

SRI-s források a Mediafaxnak úgy nyilatkoztak, hogy nem tartották megfigyelés alatt Dan Condreát, mivel az Alkotmánybíróság korábbi döntése értelmében erre nincs joguk.

Vasárnap este Dan Condrea autóját összetörve találták, miután egy fának hajtott. Mivel nem találtak féknyomokat, a szándékosság nem kizárható. Az autóban egy felismerhetetlenségig összeroncsolódott holttest volt, nála a Hexi Pharma tulajdonosának irataival. A minden kétséget kizáró azonosításhoz DNS-mintát vettek.

A Hexi Pharma körül az elmúlt hetekben nagyszabású botrány alakult ki, miután kiderült, hogy sokszorosan hígított fertőtlenítőszert forgalmaztak sok kórháznak. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS