2018. október 21. vasárnapOrsolya
14°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhely: elismerte vereségét Soós Zoltán

2016. június 06. 02:16, utolsó frissítés: 02:22

Elismerte vereségét Soós Zoltán Dorin Florea ellenében. A szavazatok 80%-ának megszámolása után Florea mintegy 2000 szavazattal vezet, ezt az előnyt nem tudják ledolgozni, mert olyan körzetek vannak hátra, amelyek Floreának kedveznek.

Kovács Levente, Soós Zoltán és Portik VilmosKovács Levente, Soós Zoltán és Portik Vilmos


Az Összefogás Házában tartott rövid sajtótájékoztatóján Soós elmondta: tiszteletben kell tartani a választók akaratát, úgy néz ki, hogy a váltás helyett a marosvásárhelyiek a folytatást választották.

A kampányáról elmondta, tiszta kampány volt, a város problémáiról és a lehetséges megoldásokról beszélt ennek során. Szerinte a választási törvény kampányra vonatkozó szabályzásai a hivatalban levő polgármestereknek kedveznek. Hozzátette, nem állnak meg, folytatják a munkát.

"Keserű a szánk íze a vereség miatt, de el tudjuk mondani azt, hogy hosszú idő után ismét egy politikai közösséggé sikerült kovácsolni a vásárhelyi magyarokat" - mondta.

Szerinte van ok örülni, hiszen az RMDSZ tanácsosi listája nagyon jól szerepelt, nagy valószínűséggel 11 tanácsosa lesz az RMDSZ-nek, tehát a munka folytatódik. Köszönetet mondott a kampánystábjának, az EMNP-nek, az MPP-nek és az RMDSZ-nek, hogy összefogtak és együttműködtek a változás érdekében. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS