2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rabszolgasorban tartott fogyatékkal élőket és gyerekeket egy Arges megyei bűnözőcsoport

2016. július 13. 12:01, utolsó frissítés: 12:04

Borzalmas körülmények között, rabszolgasorban tartott körülbelül 40 embert több szervezett bűnözői csoport, amelyre a DIICOT csapott le Arges megyében szerda reggeli közleményük szerint.

A DIICOT szerint a bűnözőcsoport 2008 óta körülbelül 40 kis- és nagykorú személyt tartott rabszolgaként, akiket akaratukon kívül vittek el, vagy kényszerítve, vagy félrevezetéssel, de volt, akit elraboltak, másoknak pedig szellemi vagy fizikai fogyatékosságát vagy rossz anyagi helyzetét használták ki.

Az elkövetők egyes esetekben az áldozatokat nyilvános helyekről vagy akár saját otthonukból rabolták el, és utána munkára kényszerítették őket az elkövetők háza táján vagy a település környékén. Sepregetniük, mosniuk kellett, állatokat ellátniuk, fát vágniuk a környező erdőből (illegálisan), a fával pedig a bűncsoport kereskedett Románia déli megyéiben.

Az áldozatokat embertelen körülmények között, fogságban tartották, láncra verve vagy bezárva, hogy ne tudjanak elmenekülni. Folyamatosan megalázták őket, levetkőztették, vízzel locsolták, és a DIICOT szerint fennáll a gyanúja annak, hogy többüket szexuálisan is bántalmazták. Ételt nem kaptak, vagy csak ételmaradékokat, azt is a földről. Az elkövetők arra is kényszerítették az áldozatokat, hogy verekedjenek egymással a szórakoztatásukra.

A DIICOT 40 ember ellen kezdeményezett bűnvádi eljárást. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS