2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron is tüntetnek Oprea ellen

2016. szeptember 22. 18:40, utolsó frissítés: 19:31

UPDATE: Kolozsváron körülbelül kétszázan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak, amiatt, hogy a szenátus nem szavazta meg Oprea mentelmi jogának a visszavonását.

UPDATE: Iași-ban hetvenen gyűltek össze.

UPDATE: Bukarestben ezerötszázra nőtt tüntetők száma. A tömegben a hotnews információi szerint megjelentek olyanok is, akikről a Colectiv-tüntetésekkor kiderült, hogy agitátorok voltak. A tüntetőket a Cotroceni-i palota felé akarták terelni.


Körülbelül kétszázan tüntetnek Bukarestben a parlament épülete előtt, amiatt, hogy a szenátus hétfőn nem járult hozzá ahhoz, hogy bűnvádi eljárás induljon Gabriel Oprea volt belügyminiszter ellen a konvoját felvezető rendőr halálának ügyében.

A tüntetést a facebookon hirdették meg, az esemény leírásában a szervezők hangsúlyozták, hogy az ügyészség még csak nem is a szenátor letartóztatását vagy egyéb megelőző intézkedést kezdeményezett, csupán az eljárás megindítását.

A hotnews szerint a belügyminisztérium és a rendőrség nagy erőket vonultatott fel a parlament elé.

Konstancán eddig körülbelül húszan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak amiatt, hogy a szenátorok "megmentették" Opreát és nem vonták vissza a mentelmi jogát.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS