2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyolcórás tárgyalással folytatódott Borboly Csaba pere

2016. szeptember 27. 10:03, utolsó frissítés: 10:57

Több mint nyolc órás tárgyalás volt hétfőn Borboly Csaba perében a Hargita Megyei Törvényszéken, amelyben 12 másik ember ellen is büntetőper van folyamatban.

A Székelyhon beszámolója szerint elsőként Borbolyt hallgatták ki, aki elmondta, amikor 2008-ban megyei tanácselnök lett, igyekezett pénzt szerezni a megyei utak aszfaltozására, ám nem lévén szakember, ezeket a feladatköröket Sófalvi László alelnökre ruházta át. Elmondta, hogy négy év alatt azért sikerült 150 kilométer megyei utat leaszfaltozni, mert hatékonyabban dolgoztak és a versenytárgyalásokon a legkisebb árajánlatot fogadták el.

A kifizetéseknél belső szabályokat, előzetes pénzügyi ellenőrzést vezettek be, és a döntéshozatalnál ő a szakemberek javaslataira támaszkodott. A kihallgatás a vádiratban szereplő eseteket érintő kérdésekkel egy későbbi időpontban folytatódik - áll még a Székelyhon beszámolójában.

Borboly ellen 2013-ban indult büntetőeljárás hivatali visszaélés és okirat-hamisításra való felbujtás gyanúja miatt. Az ügyészség azzal vádolja Borboly Csabát, hogy a megyei tanács útfelújításaival kapcsolatos, munkatársai által előterjesztett dokumentumokat úgy írt alá, hogy ezek a kifizetési dokumentációk hiányosak voltak.

A bíró nemcsak a halasztási kérelmet, hanem a Borboly Csaba ügyvédje által kért, a hivatali visszaélés büntető törvénykönyv általi meghatározásával kapcsolatos alkotmánybírósági döntésnek a perre vonatkozó alkalmazását is elutasította. (székelyhon/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS