2018. április 22. vasárnapCsilla, Noémi
10°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániába hívják Ferenc pápát a katolikus püspökök

2016. szeptember 28. 18:13, utolsó frissítés: 18:13

A Romániai Katolikus Püspöki Konferencia romániai látogatásra hívja Ferenc-pápát - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményben a romániai római katolikus és görög katolikus egyházfők közös testülete.

A püspöki konferencia az elmúlt napokban Nagyváradon tartott ülésén döntött a pápa meghívásáról, mely szerintük kifejezi az ország katolikus híveinek az óhaját. A meghívót ezután küldik el a Vatikánba.

"A Szentatya látogatása minden bizonnyal Szent Péter utóda atyai gondoskodásának volna a jele mindenki számára" - áll a közleményben.

A nagyváradi egyházmegye által szervezett háromnapos tanácskozás keretében a püspökök együtt imádkoznak a májusban elhunyt Tempfli József megyés püspök sírjánál. A nagyváradi várban közös imát mondtak a Szent László király által építtetett és a régészek által nemrég feltárt ősi székesegyház falainál, majd szentmisét mutattak be a vártemplomban.

A püspöki konferencia tagjai kedden részt vettek annak a kiállításnak a megnyitóján, amely a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kilencszáz éves történetét mutatja be. A püspökség és a Nagyváradi Vár és Várostörténeti Múzeum közös kiállítása Szent László király alapításától az egyházmegye első, középkori felvirágzásán, a tatárdúlások és török hódoltság okozta pusztuláson át a püspökség második, újkori megerősödéséig mutatja be az egyházmegye történetét és tárgyi örökségét.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS