2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna ügyvédje szerint közös megegyezés alapján nem fellebbezték meg a bírósági felügyeletet

2016. október 13. 12:53, utolsó frissítés: 15:50

Horváth Anna és ügyvédje közös megegyezése alapján nem fellebbeztek a kolozsvári alpolgármester 60 napos bírósági felügyelet alá helyezése ellen, mert biztosítani szeretnék a nyomozati időszak első felének a gondatlan lebonyolítását. Gáspár Szilágyi János, a védelem ügyvédje elmondta, ezáltal el szerették volna kerülni annak a gyanúnak a keltését, hogy Horváth Anna befolyásolná azokat a személyeket, akiket a DNA tanúként kihallgatna.

Az ügyvéd elmondta, egyelőre a nyomozati anyagot nem bocsátotta az ügyészség a védelem rendelkezésére. A DNA-nak bizonyítania kell, hogy az alpolgármester anyagi javakért cserébe élt vissza hatalmával. Arról, hogy mi a védelem álláspontja, az ügyvéd nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, ez sértené a titoktartás elvét.

Gáspár Szilágy János szerint nem tudni, hogy a nyomozati szakasz mennyi ideig tart, általában 2-6 hónap, de akár egy év is lehet ennek időtartama.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték Kolozsvár alpolgármesterét.

A bírósági felügyelet ideje alatt az alpolgármesternek értesítenie kell a hatóságokat lakáscsere esetén, meghatározott időszakonként vagy hívásra jelentkeznie kell a rendőrségen, csak ügyészi engedéllyel hagyhatja el Románia területét, nem kommunikálhat a bírósági felügyeletet kimondó rendeletben felsorolt személyekkel, és nem gyakorolhatja alpolgármesteri hivatását.

A gyanú szerint az alpolgármester a befolyásgyakorlásáért cserébe 20 ezer lej értékben, két zenei fesztiválra 60 bérletet kért egy üzletembertől. A gyanú szerint a helyhatósági választások során a polgármesteri tisztségért induló Horváth Anna a kampányában tevékenykedő önkéntesek ösztönzésére szánta a bérleteket. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS