2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia 100 címmel programdokumentumot tett közzé Ciolos

2016. október 17. 20:53, utolsó frissítés: 20:53

Románia 100 platform címmel programdokumentumot tett közzé hétfőn Dacian Ciolos miniszterelnök, akit mind Klaus Johannis államfő, mind a PNL további közéleti szerepvállalásra biztatott.

Johannis korábban egyértelművé tette: szívesen adna újabb kormányalakítási megbízást Ciolosnak, ha politikailag elkötelezné magát, azt ugyanis kizárta, hogy a decemberi parlamenti választások után is szakértői kormány maradjon az ország élén.

Ciolos rámutatott, nem szegheti meg a választóknak tett ígéretét, miszerint független marad, de összeállított egy programdokumentumot, amelyhez felsorakozhatnak mindazok, akik osztják nézeteit.

Elvekből és nemzeti projektekből álló platformjának élén Ciolos kiemelte, a centenáriumára készülő Romániát korrupciómentessé kell tenni.

"Megígértem, hogy nem fogom jelölteni magam ezeken a választásokon és hogy mandátumom alatt nem kötelezem el magam politikailag. Szilárdan ragaszkodom ehhez az elhatározásomhoz, és a kormánynak, amelyet vezetek, függetlennek kell maradnia. (...) A politikai réteg gyökeres felfrissítésére van szükségünk, és olyan elvekre, amelyeket társadalomként magunkénak vallunk, függetlenül politikai hovatartozástól vagy választási ciklusoktól. Ezért kínálom fel önöknek a Románia 100 - Románia 100 év múlva - 10 kormányzati elv az állampolgárokért platformot, egy, országos projekteket tartalmazó gyűjtemény kíséretében, amelyekről úgy gondolom, hogy a következő kormánynak folytatnia kell, illetve el kell kezdenie" -írta Facebook-oldalán hétfő este a miniszterelnök. (mti, agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS