2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zárlat alá helyezte a DNA Victor Ponta egyik ingatlanját

2016. október 19. 18:04, utolsó frissítés: 18:04

Zárlat alá vonták az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei Victor Ponta volt miniszterelnök egyik ingatlanját. Az intézkedés a "Ponta-Ghiţă-Blair" néven ismert üggyel kapcsolatos - közölték vádhatósági források szerdán.

A volt miniszterelnököt pénzmosásban való bűnrészességgel, illetve azzal gyanúsítják, hogy befolyását felhasználva illetéktelen haszonra próbált szert tenni.

Az ügyészek szerint Ponta az általa vezetett párt elnökeként befolyását latba vetve hozzájárult ahhoz, hogy Sebastian Ghiţă olyan választói kerületben indulhasson jelöltként a 2012-es parlamenti választásokon, amelyben nagy esélye volt a győzelemre. Szolgálataiért cserében 220.000 eurót kapott Ponta.

Az összeget egy közismert külföldi politikai személyiség (Tony Blair - sz.m.) romániai látogatásának megszervezésére fordították. A cél az volt, hogy a neves politikussal való találkozóból politikai tőkét kovácsoljon Victor Viorel Ponta - áll a DNA közleményében.

A közlemény arra is kitér, hogy a külfödi politikus látogatását egy, a politikától független nonprofit szervezeten keresztül szervezték meg, azt a látszatot keltve a lakosságban, hogy a látogatás nem a Ponta vezette alakulat, hanem a szóban forgó neves politikus kezdeményezésére történt. A látogatás 220 ezer euróra rúgó költségeit közvetett módon Ghiţă Sebastian Aurelian üzletember fizette.

Az összegért cserében ő indult a Victor Ponta által vezetett párt jelöltjeként egy Prahova megyei választási körzetben, és képviselői mandátumot nyert. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS