2018. október 16. keddGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş szerint a roncsautóprogram megszűnésével járhat a környezetvédelmi bélyegilleték eltörlése

2016. október 25. 19:37, utolsó frissítés: 19:37

A környezetvédelmi bélyegilleték eltörlésével megszűnik a Környezetvédelmi Alapból támogatott Roncsautóprogram vagy a Zöld Ház program elsődleges finanszírozási forrása - hangoztatta Dacian Cioloş miniszterelnök annak kapcsán, hogy kedden döntő házként megszavazta a képviselőház a több mint 100 illeték - köztük környezetvédelmi bélyegilleték - eltörlését előíró jogszabályt.

'Azzal egyetértünk, hogy a környezetvédelmi illetéket át kellett volna alakítani egy olyan illetékké, amely jobban idomul a különböző valós helyzetekhez, de az biztos, hogy szükség van egy ilyen illetékre, különben nem lesz, ahonnan finanszírozni olyan projekteket, mint a Roncsautóprogram vagy a Zöld Ház program. Ha nem gyűjtünk pénzt a Környezetvédelmi Alapba, akkor jövőre vagy nem lesz Roncsautóprogram, vagy az állami költségvetésből kell elkülöníteni pénzt rá'- mondta Cioloş a Renault-csoport titui műszaki központjában tett látogatása alkalmával.

A miniszterelnök szerint 'nagyon könnyű' eltörölni az illetékeket 'különösen választási időszakban', de gondolni kellene arra is, hogy mivel helyettesítjük ezeket.

Emlékeztetett, kormánya nem ellenzi bizonyos illetékek eltörlését, hiszen a kabinet is hozott korábban hasonló döntéseket.

Cioloş nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a törvény 'egyes elemei' ellen alkotmánybírósági kifogást emeljenek.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS