2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megrótta a CNA a B1 csattornát Sebastian Ghiță sértő kijelentései miatt

2016. október 27. 18:14, utolsó frissítés: 18:14

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) csütörtöki gyűlésén úgy döntött, nyilvános megrovásban részesíti a B1 televíziócsatornát, mivel egyik műsor moderátora nem akadályozta meg Sebastian Ghiţă-t a sértő és rágalmazó kifejezések használatában.

A testület szerint szeptember 23-án a B1 TV nem tartotta be azt az, audiovizuális törvénybe foglalt előírást, miszerint a moderátor vagy műsorvezető nem használhat sértő vagy erőszakra uszító kifejezéseket, és a műsorban résztvevő meghívottakat is meg kell akadályoznia ilyen nyelvezet használatában.

Szeptember 23-án a B1 TV 20:44-kor kezdődő műsorában a telefonon megszólaltatott Sebastian Ghiţă ezt mondta: "A pornó feljelentő(nő) a szexi ügyésszel és a keresztpapával lopták ott az ingatlanokat", a moderátor pedig nem lépett közbe, hogy felszólítsa beszélgetőpartnerét szavai visszavonására - áll az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által a CNA-hoz benyújtott panaszban.

Rareş Aniţa, a B1 TV képviselője viszont kijelentette, hogy a sérelmezett mondat még nem jelent rágalmazást, az általa használt kifejezés pedig "nagyon gyakran használatos volt a közbeszédben".

A CNA ugyanakkor az Antena 1, Antena 3 és a Pro TV csatornákat is megrótta, mert nem tartották be azt a szabályt, miszerint egy óra műsoridőből csak 12 percen át szabad reklámot sugározni. A közszolgálati televízió esetében a megengedett reklámidő 8 perc óránként. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS