2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: kötelességünk gondoskodni arról, hogy a Colectiv-tragédia ne merüljön feledésbe

2016. október 30. 12:56, utolsó frissítés: 17:36

A bukaresti Colectiv-tragédia az egész országot megváltoztatta. "Az emberek azóta körültekintőbbek, amikor elmennek valamilyen előadásra, koncertre. És a civil társadalom is felemelte a hangját, változást követelve - teljesen jogosan. Véleményem szerint ezek mind jó jelek" - nyilatkozta vasárnap Klaus Iohannis államfő.

"Egy év telt el a Colectiv-tragédia óta, amely életeket oltott ki, amely sorsfordító volt nem csak néhány ember, hanem az egész ország számára" - fogalmazott az államelnök, miután koszorút helyezett el és gyertyát gyújtott az egykori Colectiv klub épülete előtt az egy évvel ezelőtt történt tűzvész áldozatainak emlékére.Johannis azt is elmondta, hogy a délelőtt folyamán a Cotroceni-palota templomában megemlékező szertartásra kerül sor a tragédia több túlélője és az áldozatok hozzátartozóinak jelenlétében.

"Kötelességünk gondoskodni arról, hogy ez a tragédia ne merüljön feledésbe, kötelességünk örökre emlékezni mindazokra, akik ártatlanul életüket vesztették a Colectiv klubban, és ugyanúgy kötelességünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy az a 128 ember, aki túlélte a szerencsétlenséget, de megsérült, ne csak sajnálatban, együttérzésben részesüljön, hanem megfelelő kezelésben, tanácsadásban is" - mondta Klaus Johannis.Egy év távlatából jó lett volna tudni, kit terhel a felelősség a Colectiv-tragédia miatt

"Románia megváltozott azóta. Ha egy év után mérleget vonunk, azt láthatjuk, hogy bizonyos dolgok jó irányba változtak. Például gyakoribbak az ellenőrzések az ilyen helyeken, több területen is tisztázódtak bizonyos eljárások. Sok tekintetben azonban továbbra sem történt változás. Így egy év távlatából azért szerettem volna tudni, ki tehető felelőssé ezért a szerencsétlenségért" - tette hozzá az államfő.

Az államfő annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy mindazokat, akik nem értették meg az ország Colectiv-tragédia utáni üzenetét, "leseprik" a közéleti színtérről."Mindazok, akik megértették a lakosság, az ország Colectiv-tragédia utáni üzenetét, valószínűleg jó eredményeket érnek majd el a választásokon, azokat pedig, akik nem vették ezt az üzenetet, leseprik a közéleti színtérről. Ez a Románia már nem az egy évvel ezelőtti Románia. Az embereknek másak az igényeik, nagyobban az elvárásaik, és ez így van rendjén" - adott hangot véleményének Klaus Johannis. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS