2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csendes felvonulást is szerveztek Bukarestben a Colectiv-tragédia áldozatainak emlékére

2016. október 30. 17:06, utolsó frissítés: 17:37

Csendes felvonulást szerveztek vasárnap délután Bukarestben az egy évvel ezelőtt történt Colectiv-tűzvész áldozatainak emlékére. A tömeg az Egyetem térről a tragédia helyszínére vonult. A résztvevők a Minket érdekel felirattal ellátott és szárnyakkal díszített 64 fehér lufit engedtek fel.

"Nagyon sajnálom ezeket az összetört szülőket. Nagyon nehezemre esik visszatérni ide. A tűzvész áldozatai iránt érzett tiszteletből tettem. Még mindig emlékszem a kétségbeesett kiáltásokra, a füstre, az égett húsra. Ezeket a képeket nem tudom kitörölni az emlékezetemből. Önkéntesekként voltunk itt, de elküldtek bennünket" - mondta Crina Crăescu, az Önkéntes Mentők Egyesülettagja.
Arra a kérdésre, hogy szerinte változott-e valami az elmúlt egy évben, úgy válaszolt: "Sajnos semmi sem változott". Szerinte ha megismétlődne ez a szerencsétlenség, ugyanúgy "felkészületlenül" érné a rendszert.

"Múlik az idő, és mi arra számítottunk, hogy jobbra fordulnak a dolgok, de nem ez történt. Nyugodjanak békében mindannyian!" - mondta Felicia Plângu, az egyik áldozat édesanyja. (agerpres)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS