2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USA, Franciaország és Nagy-Britannia nagykövete is üzenetet tett közzé a Colectiv-tragédia évfordulóján

2016. október 30. 17:35, utolsó frissítés: 17:37

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége biztatja és támogatásáról biztosítja a romániai lakosságot a korrupció elleni harcban - áll abban az üzenetben, amelyet az USA bukaresti nagykövete, Hans Klemm tett közzé a külképviselet Facebook-oldalán a Colectiv-tragédia első évfordulója alkalmából."Ma azokra emlékezünk, akik életüket vesztették vagy megsérültek az egy évvel ezelőtti szörnyű tűzvészben, amelynek elejét lehetett volna venni. A tragédia azonban reményt szült, és több tízezer ember békés tüntetés keretében jelezte, hogy korrupciómentes országot akar, az állampolgárok valós szükségleteit szolgáló, átlátható kormányzással. Most, amikor ismét az áldozatokat siratjuk, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége támogatásáról biztosítja az ország lakosságát a korrupció ellen folytatott harcban, illetve egy biztonságos, demokratikus és jólétet szavatoló ország építését célzó törekvésében" - áll az üzenetben.

Franciaország bukaresti nagykövete, Francois Saint-Paul is üzenetet tett közzé a Colectiv-tűzvész első évfordulóján."Egy évvel a tragédiát követően gondolataim elsősorban az áldozatok és hozzátartozóik felé irányulnak, hiszen utóbbiak élete is alapjaiban rendült meg. De menni kell előre. Franciaország továbbra is szívesen látja azokat az egészségügyi alkalmazottakat, akik szakmai továbbképzéseken kívánnak részt venni" - áll a francia nagykövet üzenetében.

Paul Brummell Nagy-Britannia bukaresti nagykövete részt vett a tragédia áldozatainak emlékére szervezett csendes felvonuláson, majd egy Twitter-üzenetben is megemlékezett az eseményről.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS