2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş a Colectiv-megemlékezésen: a legnehezebb az emberek mentalitását megváltoztatni

2016. október 31. 09:05, utolsó frissítés: 09:05

Dacian Cioloş miniszterelnök szerint mindenkinek tanulnia kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenie, hogy hová vezet "a hazugság, az arrogancia és a korrupció".

"Isten nyugtassa az elhunytakat. Hozzátartozóiknak, a túlélőknek gyors felépülést kívánok, kívánom, hogy nyerjék vissza az életbe vetett hitüket. Valamennyiünknek tanulnunk kell a Colectiv klubban történt tragédiából és nem szabad elfelejtenünk, hogy hová vezet a hazugság, az arrogancia és a korrupció' - írta Facebook-bejegyzésében a kormányfő.Dacian Cioloş vasárnap este virágot helyezett el és gyertyát gyújtott a Colectiv klub egykori épülete előtt, és megemlékezett arról a 64 fiatalról, akik az egy évvel ezelőtt kitört tűzvészben vesztették életüket.

A kormányfő a helyszínen azt mondta: a tragédia előtt senkinek sem volt bátorsága az egészségügyi rendszer, vagy a sürgősségi felügyelet hiányosságairól beszélni, a felmerülő gondokat folyamatosan "a szőnyeg alá sepertük"."Az elmúlt egy évben kínkeservesen megkezdtük a hibák kijavítását. Azt gondolom, hogy a törvények és szabályzatok módosításán túl, a legnehezebb az emberek mentalitását megváltoztatni" - jelentette ki Dacian Cioloş.

Vasárnap, a Colectiv klubban elhunytak emlékére nagyméretű fekete lepellel borították be a kormánypalota homlokzatát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS