2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Általános sztrájkba léptek az egészségügyi dolgozók

2016. október 31. 10:00, utolsó frissítés: 11:05

Mintegy nyolcvanezer orvos és egészségügyi dolgozó lépett hétfőtől általános sztrájkba. A Sanitas szakszervezet tagjai meghatározatlan ideig hirdettek sztrájkot.

A követeléseik főleg a műszaki személyzet béremelésére vonatkoznak. Azért elégedetlenek, mert az irodai személyzet, az egészségügyi igazgatóságok alkalmazottai, a tanügyben és a szociális ellátásban alkalmazott egészségügyi dolgozók nem részesültek a 20-as és a 43 -as sürgősségi kormányrendeletek által biztosított béremelésekben. A szakszervezet azt javasolta, hogy a kimaradt munkatársaikat akkor foglalják bele a kedvezményezettek körébe, amikor a parlament napirendjére kerülnek a kormányrendeletek. Amennyiben ez megtörténik, beszüntetik a sztrájkot.

"Így nem mehet tovább. Országszerte a kórházak 82.000 alkalmazottja lépett sztrájkba. Remélem, hogy ma délután négy órakor, amikor összeül a parlament munkaügyi és egészségügyi bizottsága, megoldást találnak a gondjainkra, és megfelelőképpen módosítják a 2016/20-as és a 2016/43-as sürgősségi kormányrendeleteket" - mondta Marius Sepi, a Sanitas alelnöke.

A sztrájk ideje alatt csak a sürgősségi eseteket látják el. (mediafax, agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS