2017. november 24. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új székely maffia: a Gyimesek völgyében a Suba-klán hét embert vert meg

2004. január 14. 11:10, utolsó frissítés: 11:14

Hét áldozata van a tarhavaspataki (Gyimesek völgye, Gyimesbükk község) Suba-klánnak. A helybéliek nyilatkozatai szerint a fakitermelésben és fuvarozásban utazó Ioan Bârsan és öccse, Viorel rendszerint részegen provokál verekedéseket. A Suba Jánosként emlegetett vállalkozóról azt nyilatkozzák a gyimesbükkiek, hogy "pénze és összeköttetései miatt nem kellett törvény előtt felelniük tetteikért" – számol be a napilap.

A Suba-klán legújabb áldozatát, a gyimesközéploki Paradis diszkó lemezlomasát többnapos kóma után jelenleg is a marosvásárhelyi klinika idegsebészetén, majd sebészeti osztályán kezelik többszörös bordatöréssel. A diszkóban tartózkodó szemtanúk szerint Suba János és Viorel ököllel, majd üdítős üveggel verték, majd megrugdosták, végül a ki akarták venni a fél szemét, de ettől elálltak. A szemtanúk szerint nem szokványos kocsmai verekedés volt az eset, hanem szándékos verés. Suba János viszont azt állítja, az áldozat őt is ütötte, és cáfolja, hogy öccse és ő erőszakoskodnának.

Suba János és Viorel 2002 június 4-én rángatott ki autójából egy csíkszeredai fiatalembert, majd elverték. A diagnózis koponyatörés. Június 22-én az eset egyik szemtanúját ütötték le a Paradis diszkó előtt, az áldozat szilánkos koponyatörést szenvedett. Augusztus 3-án egy fiatalembert szintén a Paradis diszkóban ütöttek le, ezután két agyműtétet hajtottak végre rajta, és újra meg kellett tanuljon beszélni. Szeptember 28-án egy tarhavaspataki lakodalmon késelték meg a vőlegény öccsét, de a násznép elveri a Subákat. December 26-án Suba Viorel a Paradisban még egy embert ütött el és vert meg. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS