2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: ha Brâncuşi nem akarta volna, hogy leüljenek A hallgatás asztalához, múzeumba tette volna

2016. november 02. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

Fel sem merült, hogy bírságot kapna amiatt, mert leült Brâncuşi szoboregyüttese, a Hallgatás asztala egyik székére - jelentette ki szerdán Klaus Johannis. Az államfő úgy vélekedett, az egész kérdés a közelgő választások miatt kapott ekkora figyelmet.

Johannis elmesélte, a polgármester kíséretében látogatott el Brâncuşi Târgu-Jiuban található híres alkotásához, és az elöljárónak semmi kifogása nem volt az ellen, hogy az elnök helyet foglaljon az egyik széken. "Azt hiszem, igaza van annak, aki úgy fogalmazott, hogy ha Brâncuşi nem akarta volna, hogy bárki is leüljön azokra a székekre, valószínűleg nem egy nyilvános parkban helyezte volna el művét, hanem egy zárt múzeumban" - mondta az államfő.

Klaus Johannis pénteken látogatott Gorj megyébe, ahol több kulturális létesítményt végiglátogatott. A Hallgatás asztala egyik székénél helyet foglalt, noha a szoboregyüttesnél lévő figyelmeztető táblán az olvasható: "Őrizzük meg Brâncuşi örökségét érintetlenül a következő nemzedékeknek. Kérjük, ne nyúljanak a műalkotásokhoz."

A Târgu-Jiu-i önkormányzat ugyanakkor azt közölte, aki jó szándékkal ül le, és nem rongálni akar, nem követ el törvénytelenséget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS