2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2019-ig lehet forgalmazni a mentolos cigiket

2016. november 03. 18:37, utolsó frissítés: 18:37

Kihirdette csütörtökön Klaus Iohannis államfő a dohánytermékek gyártását, csomagolását és értékesítését szabályozó törvényt. A jogszabályt október 18-án fogadta el a Képviselőház döntő házként.

A törvénynek a Hivatalos Közlönyben való megjelenésétől számított 30 napon belül a dohánytermékek piacáról el kell tűnniük azoknak a cigarettáknak, amelyek szűrőjében aromakapszula van - közölte az alsóházi szavazást követően Magdalena Ciobanu, az egészségügyi minisztérium illetékes szakértője.

A női fogyasztók kedvenceként ismert mentolos cigarettákat 2019-ig lehet forgalmazni - tette hozzá.

A törvény a cigarettásdobozok külalakjának megváltoztatását is előírja. A doboz mindkét oldalának 65%-át az illusztrációnak kell elfoglalnia, és ezeket a képeket minden év január elsején újakra kell cserélni, oly módon, hogy a fogyasztók ne szokják meg azokat.

A jelenleg érvényben levő szabályozás szerint készült cigarettásdobozok 2017. május 20-áig lehetnek forgalomban, az aromakapszulás termékeknek azonban el kell tűnniük a piacról a törvénynek a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő harminc napon belül - tette hozzá Magdalena Ciobanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS