2019. január 22. keddVince, Artúr
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş Verespatakról: nem prioritás az aranykitermelés

2016. november 04. 19:44, utolsó frissítés: 2016. november 05. 14:11

Jelen pillanatban a verespataki aranykitermelés nem prioritás - jelentette ki Dacian Cioloş miniszterelnök pénteki, Gyulafehérváron tartott sajtóértekezletén,

Cioloş emlékeztetett, hogy a Művelődési Minisztérium kezdeményezte, hogy Verespatak az UNESCO világörökség része legyen.

A miniszterelnök szerint a kormány arra törekszik, hogy védett terület mellett, ott, ahol lehetséges, meghagyják a lehetőségét az aranybányászatnak, és hogy ez a két dolog ne zárja ki egymást.

A miniszterelnök pénteken Gyulafehérváron találkozott a verespataki képviselőkkel, akiknek bemutatta a kormány által a hátrányos régiók megsegítésére kidolgozott programot.

Az elképzelések szerint a verespataki régióban 2017-től 1 és 5 millió euró közötti kis- és közepes beruházásokat támogatnak.

A kormányfő kiemelte, hogy a régió nem csak természeti kincsekkel, hanem egy csodálatos kulturális örökséggel is rendelkezik.

Cioloş azt mondta, hogy el kell kerülni, hogy a kulturális örökség megőrzését szembeállítsuk a gazdasági fejlődéssel, ezért egy egységes elképzelés mentén kell viszonyulni a térség problémáihoz.

Elsősorban az infrastruktúrát kell fejleszteni, mert enélkül sem a kulturális örökséget, sem a gazdasági potenciált nem lehet kihasználni - állapította meg a miniszterelnök.

A kormányfőt Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettes és több tanácsadó kísérte el Hunyad megyei látogatására. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS