2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két szülő bűnvádi feljelentést tett a Colectiv-tragédia miatt Ponta, Arafat és Bănicioiu ellen

2016. november 08. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

A bizonyítási eljárás a felperes és a nyomozóhatóságok feladata, az alperesnek joga van ahhoz, hogy megvédje magát - jelentette ki kedden Raed Arafat. A belügyminisztérium államtitkára arra reagált, hogy a Colectiv Egyesület feljelentést tett több hivatali személy ellen, akik a tűzvész után a mentést irányították.

"Ma értesültem arról, hogy két szülő, Iancu és Chelba bűnügyi feljelentést tett ellenem a Colectiv klubban történt tragédia miatt. (...) Szabad országban élünk, mindenki tehet feljelentést, az alperesnek pedig joga van, hogy megvédje magát. A bizonyítási eljárás a felperes és a nyomozóhatóságok feladata. Biztos vagyok benne, hogy a sajtóban és a Facebookon az "aktivisták" már holnap elítélnek" - fogalmazott Arafat egy közösségi oldalon.

Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke kedden jelentette be, hogy bűnügyi feljelentést tett az országos főügyészségen mindazok ellen, akik a tavalyi Colectiv-tűzvész után kialakult helyzetért felelőssé tehetők, többek között Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi miniszter, Victor Ponta volt kormányfő és Raed Arafat belügyi államtitkár ellen is.

Ponta is reagált a hírre, és kijelentette, hogy ő vállalta a politikai felelősséget, és lemondott. Ha valaki szerint egyéb felelőssége is van, akkor Dacian Ciolos is ugyanúgy felelős azok haláláért, akik a hétvégi tömegbalesetben vesztették életüket az A2-es autópályán.

Eugen Iancu úgy nyilatkozott, az áldozatok közül sokan a kórházi körülmények, a szakmai tudás hiánya miatt haltak meg, illetve azért, mert egy ideig tiltás korlátozta a sebesültek külföldre történő szállítását. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS