2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ideiglenesen Kolozsvárra költözteti Marosvásárhelyi járatait a WizzAir

2016. november 17. 19:06, utolsó frissítés: 2016. november 18. 09:47

A következő két hétre Kolozsvárra költözteti összes marosvásárhelyi járatát a Wizz Air a kifutópálya állapota miatt. Ez hetente 23 érkező és 22 induló gépet jelent.

A Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér vezetőségének közleménye szerint a Wizz Air légitársaság úgy döntött, hogy 22 induló és 23 érkező gépe a következő két hétben a kolozsvári reptéren fog felszállni, illetve landolni. A fapados társaság döntése alátámasztja annak feltétlen szükségességét, hogy a marosvásárhelyi reptér kifutópályáját teljes körű felújításnak vessék alá - olvasható a közleményben, amely szerint a reptér a Maros Megyei Tanáccsal közösen mindent megtesz, hogy erre vonatkozó tervét megvalósítsa.

A Transilvania repülőtér igazgatótanácsának elnöke, Peti András elnézést kért az utazóközönségtől a kellemetlenségért, mondva, hogy az üzleti érdekeknél előbbre való az utasok biztonsága.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy az általa vezetett intézmény határozottan kérte a hosszútávú szállítási fejlesztési terv módosítását, ugyanis az minden erdélyi reptér számára már 2016-tól lehetőséget biztosít a fejlesztésre, a marosvásárhelyi repülőtér kivételével, amely számára ez a lehetőség csak 2022-től adatik meg.

Péter Ferenc felhívta a figyelmet, hogy a terv akadályozza a Transilvania repteret a bővítésre és fejlesztésre szánt európai pénzalapok megpályázásában, a kialakult helyzet pedig magát a légikikötő tevékenységét veszélyezteti.

A megyei tanácselnök hozzátette, szakértői becslések szerint a kifutópálya felújításához körülbelül 77 millió lejre van szükség. agerpres

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS