2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feltételezhetően az eltűnt gyergyószentmiklósi hegymászók holttesteit találták meg a Fogarasi-havasokban

2016. november 20. 16:23, utolsó frissítés: 16:31

Szombaton egy férfi, vasárnap egy másik férfi holttestét találták meg a csendőrök és a hegyimentők a Fogarasi-havasokban - közölte a Digi24 hírtelevízió. Ugyan a holttestek hivatalos azonosítása még hátra van, minden bizonnyal a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hó alatt szombaton megtalált megfagyott férfi ruhájában iratokat is találták, a 34 éves gyergyószentmiklósi hegymászó iratait. A férfit vasárnap délelőtt szállították le a hegyről. Boncolás útján próbálják kideríteni a halál körülményeit. A másik férfi holttestét ugyanabban a térségben találták meg vasárnap délelőtt.

A 34, illetve 37 éves gyergyószentmiklósi testvérpár múlt szombaton indult el megmászni a Fogarasi-havasok és egyben az ország legmagasabb csúcsát, a 2 544 méter magas Moldoveanut. Egy napra vittek élelmet magukkal.

A Fogarasi-havasokban azonban a múlt hét végén helyenként egyméteres hó hullott. A mentőket a családjuk riasztotta, miután nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot. Autójukat hétfőn megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál. A keresésükre egy helikoptert is a térségbe vezényeltek. A mentők egész héten fokozott lavinaveszélyben keresték az eltűnteket.

A Maszol úgy tudja, a gyergyószentmiklósi testvérek megfelelő felszereléssel másztak, de a téli hegymászásban nem rendelkeztek számottevő tapasztalattal. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS