2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: utasítsák ki a bukaresti magyar nagykövetet!

2016. december 03. 08:28, utolsó frissítés: 08:29

A bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és a budapesti román nagykövet hazahívását javasolja Traian Băsescu volt államfő "egyedüli méltó válaszként arra a sértésre", hogy Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter eltiltotta a magyar diplomatákat a román nemzeti ünnepen való részvételtől.

A december 11-i választásokon pártja szenátorjelöltjeként induló politikus Facebook-oldalán pénteken tette közzé kioktató hangvételű, goromba jelzőkkel fűszerezett bejegyzését. Kirohanását követői közül többen a választási kampánynak tulajdonították és a szélsőségesen nacionalista pártvezér, a tavaly elhunyt Corneliu Vadim Tudor stílusához hasonlították. A volt államfő által alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) a felmérések szerint az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöb határán billeg.

Băsescu azzal magyarázta az elnöksége idején elképzelhetetlen hangvételt, hogy "most már szabadon beszélhet" és máskülönben a budapesti "politikai kalandorok" nem fogják megérteni, hogy az "igazi Románia a Tiszáig terjed". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS