2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloș: kínos volt a TVR-nek adott interjú műsorra tűzésének letiltását követő párbeszéd

2016. december 04. 16:19, utolsó frissítés: 16:19

Dacian Cioloş kormányfő számára - bevallása szerint - "kínos" volt az a párbeszéd, amely a Román Televíziónak adott interjú műsorra tűzésének letiltását követte.

"Nem szeretném kommentálni a döntést. Az lett volna a legjobb, ha egyáltalán nem készül el ez a műsor. (...) Mindenképpen szólhattak volna korábban. De végül is ez a televízió döntése volt, amelyet én tiszteletben tartok. Kicsit kínos volt számomra a döntést követő párbeszéd" - fogalmazott a miniszterelnök a Digi24 televízió vasárnapi műsorában.

A kormányfő hozzátette: volt mezőgazdasági miniszterként, egykori mezőgazdasági uniós biztosként több ízben is felkérték az évek során, hogy beszéljen erről a témáról.

"Ezt a felkérést is azért fogadtam el, hogy beszéljünk mindarról, ami a mezőgazdaság terén történt az elmúlt egy évben. És valóban erről tárgyaltunk, ezért nagy meglepetéssel értesültem szombat este - noha az interjú már szerdán elkészült -, hogy vasárnap nem fog adásba kerülni az anyag" - magyarázta Cioloş.

A köztelevízió a választási kampányra hivatkozva döntött úgy, hogy nem engedi műsorba a miniszterelnökkel készült interjút.

Utólag a kormány közleményben tudatta, hogy Dacian Cioloş kormányfő nem egyezik bele abba, hogy A falu élete (Viaţa satului) című műsornak adott interjút más időpontban vagy kampányműsor keretében sugározzák. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS